Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Ceny bePROUD 2013 - hlasuj/nominuj své…


Ceny bePROUD 2013 - hlasuj/nominuj své… (Zveřejněno: 14.04.2014)

(iGirls.cz) Do konce dubna má každý možnost nominovat své favority pro ceny bePROUD, nebo hlasovat pro již zveřejněné nominace. Slavnostní vyhlášení proběhne 16. května 2014, v předvečer Světového dne boje proti homofobii.



3. ročník udílení cen bePROUD - nominace/hlasování

 

Mnoho pozitivních stereotypů a informací o gayích, lesbách, bisexuálních a trans lidech v Česku neslýcháme. Pojďme proto společně odměnit osobnosti a počiny, jež v uplynulém roce nejvíce pozitivně ovlivnily tuzemskou gay, lesbickou, bisexuální a trans komunitu. Letos poprvé cenu pro počin roku a pro osobnost za její celoživotní přínos doprovodí také ocenění pro zaměstnavatele roku. Chceme dát slušně najevo osobám či akci, které vystupují negativně vůči LGBT+ lidem, že diskriminace, nepřátelskost a homofobie nejsou "in". Proto nově předáme také anti-ocenění s názvem "Duhová cena protiPROUD".

Těšíme se na vaše tipy a návrhy. Prosíme o jejich zaslání do 30. dubna 2014. Z navržených počinů vybere porota PROUDu pětici, která se bude ucházet o post vítěze. Slavnostní předání ceny proběhne 16.5.2014, na kterém jste vítáni i vy. 


Cena bePROUD 2013 za počin roku

 

Ocenění určené pro událost, která v uplynulém roce přispěla ke zlepšení povědomí o LGBT lidech, pomohla dobrému jménu komunity, nebo zlepšila život LGBT lidem, a to bez ohledu na to, jestli je takový počin dílem jedince, skupiny nebo celé organizace. Může se jednat o veřejné vystoupení, coming-out, umělecké, literární nebo filmové dílo, happening, festival nebo třeba seminář, projekt nebo jednorázovou akci. Cokoliv nového a pozitivního mající nějaký pozitivní dopad na zkvalitnění života LGBT osob, příp. komunity. Jelikož jde o přínos pro LGBT lidi, může kdokoliv navrhnout vítězný počin v aplikaci níže. Z veřejných návrhů pak Výkonná rada PROUDu vybere pětici do užší nominace a z ní následně i vítězný počin.

 

Duhová cena protiPROUD 2013

 

Jde o „ocenění“ za dehonestující a diskriminující počiny a vyjádření vůči LGBT+ lidem. Cenu mohou vyhrát firmy, organizace nebo jednotlivci, například autoři či autorky knih, písní, článků, filmů, akcí, veřejné osobnosti, kteří měli potřebu své negativní postoje sdílet s okolím či je nějak převést v činy. Níže můžete takové negativní počiny a osoby navrhnout a vkusně je komentovat. Rada PROUDu pak z navržených vybere jednoho "vítěze". (Tajně doufáme, že nebude koho, ani co nominovat, ale obáváme se, že vhodných kandidátů či kandidátek bude víc než dost.)

 

Nominace počinů a hlasování je k dispozici na odkazu https://tricider.com/en/multiBrainstorming/CUdb

 

Slavnostní předávání cen bePROUD - 16.5.2014 od 20:00 v klubu Mecca

 

Zveme Vás na již třetí ročník slavnostního vyhlášení cen bePROUD. Ty jsou určené osobnostem a počinům, jež v roce 2013 nejvíce ovlivnili tuzemskou gay, lesbickou, bisexuální a trans komunitu. Letos poprvé bude také oceněn zaměstnavatel roku a udělena bude i anticena pro toho, kdo vůči LGBT lidem dokázal projevit nejvíce nepřátelství.

Akce navazuje na ceny Colourplanet Janise Sidovského. Slavnostním večerem v klubu Mecca v Praze-Holešovicích provedou neotřelí moderátoři Ester Kočičková a Jakub Žáček. Program se ponese v duchu různorodosti. Můžete se těšit na vystoupení zpěvačky Kláry Vytiskové ze skupiny Toxique, na elektrizující kapelu 1st Choice, mužný gay pěvecký sbor Doodles, ladné indické tanečnice a tanečníky a další. Club Mecca poté nabídne afterparty s vyhlášenými DJs.

 

Kdy a kde se bePROUD koná je jasné, ale jak získat vstupenky? Vstupenky snadno získáte, když nás podpoříte přes portál Hithit: https://www.hithit.com/cs/project/477/slavnostni-vyhlaseni-cen-beproud-pro-lgbt-komunitu

Na ty štědřejší čekají VIP vstupenky na raut, setkání s vítězi a hosty cen bePROUD a další bonusy.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/868143936544703/




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
   …zatím žádné příspěvky