O tom, že Dagmar dává přednost ženám, věděli všichni od začátku a rozhodně to v rodině Ester Janečkové nebylo tabu. Starší sestra moderátorky totiž už 28 let žije s partnerkou, režisérkou Elenou Strupkovou a společně založily ekumenický křesťanský spolek Logos.

Maminka to přijala velmi dobře a s přítelkyní sestry si od začátku rozumí. Velmi často se navštěvujeme a poznala jsem i spoustu podobných párů, kteří jsou spolu ve vztahu. Sestra není s přítelkyní registrovaná,“ svěřila se Blesk.cz moderátorka pořadu Pošta pro tebe, která nechyběla na doprovodných akcích v rámci růžového pochodu.

I přestože pro ně homosexualita nebyla neznámé téma, tak došlo ke strašné tragédii. Syn druhé sestry Svatavy Filip se kvůli jiné orientaci oběsil na zahradě jejich domu. „Věřili jsme, že snad vidí, že jsme tomu otevření. Ale neudělal to a místo toho zvolil smrt. Přestože věděl, že chodím na Prague Pride, že mám kamarády homosexuály, přestože jeho teta je lesba. Nikdy se s tím nesmíříme,“ dodala smutně Ester.

VIDEO: Ester Janečková: Sestra je lesba, synovec se kvůli homosexualitě oběsil.

Video
Video se připravuje ...

Ester Janečková: Sestra je lesba, synovec se kvůli homosexualitě oběsil. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
14 fotografií