004.cz

Žena a dcera senátora McCaina fotkami podpořily sňatky gayů

Washington 21. ledna (ČTK) - Manželka a dcera amerického republikánského kandidáta na prezidenta z roku 2008 Johna McCaina pózovaly pro fotografie na podporu kampaně, která usiluje o legalizaci sňatků homosexuálních párů v Kalifornii. Informovala o tom dnes agentura AP.

Na jednom ze snímků, které se ve středu objevily na internetových stránkách organizace NOH8 bojující za práva homosexuálů, je zachycena žena senátora McCaina Cindy s ústy zakrytými stříbrnou lepicí páskou a s nápisem NOH8 na tváři.

McCainova dcera Meghan je zachycena podobně, s přelepenou pusou, zkratkou NOH8 na tváři a se slonem v ruce. Meghan McCainová organizaci NOH8, jež protestuje proti zákonu zakazujícímu sňatky osob stejného pohlaví, který v roce 2008 schválili kalifornští voliči, sama kontaktovala a k fotografování se nabídla.

Úřad McCaina ve svém prohlášení uvedl, že arizonský senátor respektuje názory členů své rodiny, ale zůstává odpůrcem homosexuálních manželství. "Senátor McCain věří, že svátost manželská je definována pouze jako spojení jednoho muže a jedné ženy," konstatuje se v komuniké.

Webové stránky NOH8 ocenily ochotu Cindy McCainové veřejně podpořit téma, které je v republikánské straně nepopulární. "McCainovi jsou jedna z nejznámějších republikánských rodin nedávné historie a nabídka podpory paní McCainové pro nás opravdu hodně znamená," podotkla organizace.

"S Meghan McCainovou jsme spolupracovali již dříve a známe její postoj, ale nikdy jsme si nemysleli, že by se mohla za tuto věc postavit i její matka. Obrovsky si vážíme obou žen, že mají odvahu dát na vědomí svou podporu manželské rovnoprávnosti všech Američanů," dodala NOH8.

Meghan McCainová ve středu ve zprávě na sociální síti Twitter připojené k jejímu blogu prohlásila, že "nemůže být hrdější na svou matku, která pózovala pro kampaň NOH8". "Domnívám se, že republikáni musejí začít podporovat rovnoprávnost," řekla.

Meghan McCainová má být jednou z hlavních řečnic na týdnu národní rovnoprávnosti (National Equality Week) na Univerzitě George Washingtona příští měsíc. Její plánované vystoupení již podle NOH8 vzbudilo v republikánském táboře kritiku.

Veterán války ve Vietnamu John McCain letos usiluje o znovuzvolení do Senátu.

Žena a dcera senátora McCaina fotkami podpořily sňatky gayů - komentáře

K článku není žádný komentář
pravidla pro veřejnost odkazy rubriky posledních 100 komentářů
© 2001 - 2023 Code004 / | ISSN 1214-4452 | Inzerujte na 004.cz | Powered by phpRS |