004.cz

Castrova dcera proti diskriminaci homosexuálů na Kubě

Havana 20. ledna (ČTK) - Diskriminace homosexuálně zaměřených osob v rámci komunistické strany na Kubě nepřímým způsobem stále existuje a vedení strany by mělo podniknout opatření, které by podobné praktiky ve stranických řadách zakázalo. Prohlásila to v úterý lékařka Mariela Castrová, dcera kubánského prezidenta Raúla Castra.

"Připravuji dopis vedení strany s výzvou, aby v řadách komunistické strany Kuby nebyly žádné osoby diskriminovány za svou sexuální orientaci," prohlásila Castrová podle agentury AFP na okraj konference o sexualitě v Havaně.

"Nemyslím, že by to bylo formulováno přesně takhle, ale diskriminace implicitně existuje a proto strana musí jasně prohlásit, že tuto diskriminaci odmítá," dodala tato 47letá sexuoložka.

Marielin strýc, třiaosmdesátiletý Fidel Castro, zůstává oficiálně prvním tajemníkem kubánské komunistické strany, přestože ze zdravotních důvodů předal prezidentství státu v roce 2006 svému osmasedmdesátiletému bratru Raúlovi, jinak druhému tajemníku strany.

Mariela Castrová vede již řadu let tažení proti homofobii, údajně s podporou svého otce, ale již dříve připustila, že její boj za povolení homosexuálních sňatků nebo adopcí dětí homosexuálními páry naráží na "zdrženlivost" v řadách strany i armády.

Související články:

Castrova dcera proti diskriminaci homosexuálů na Kubě - komentáře

K článku není žádný komentář
pravidla pro veřejnost odkazy rubriky posledních 100 komentářů
© 2001 - 2023 Code004 / | ISSN 1214-4452 | Inzerujte na 004.cz | Powered by phpRS |