Proudem
home O nás Stanovy Kontakty Diskuse Rozdílné Rytmy 10. 02. 2022   aktualizace




Podpořili nás

Slovak - Czech Women´s Fund Navštivte nás na Facebooku Global Fund for Women

Partneři

iGirls.cz Color Planet


Tisková zpráva k festivalu

14.3.2011 Přinášíme Vám první tiskovou zprávu k festivalu eLnadruhou. Pokud můžete, tak nám pomožte v jejím šíření ať se dostane i do menších měst. Můžete tak pomoci jedinci i komunitě. Pokud máte kontakty na regionální listy, tak nás prosím kontaktujte.

Otevřený lesbický festival eLnadruhou
přinese novinky, zajímavosti a zábavu

Už 7. ročník festivalu eLnadruhou, pořádaného stejnojmenným občanským sdružením, se uskuteční ve dnech 13. - 17. 5. 2011 v Praze - v Café Therapy, kinu Atlas či hudebním klubu Vagón. Tentokrát nad ním převzali záštitu zpěvačka Marcela Březinová a zpěvák Pavel Vítek.

V rámci zjednodušení a upřesnění přináší letošní ročník novinku v podtitulu názvu. Staronový název zní Otevřený lesbický festival eLnadruhou. „Změny se netýkají osnovy či programu festivalu, ale výhradně názvu. V původním názvu NEJEN lesbický kulturní festival jsme se rozhodly zaměnit negativní slovo NEJEN slovem Otevřený, které lépe vystihuje podstatu festivalu. Tou je otevřený prostor pro setkávání, poznání se a propojování něčeho ´jiného´ s něčím ´obyčejným´,“ říká hlavní pořadatelka festivalu Tereza Mikšaniková.

Účastnice a účastníci se mohou těšit na mnoho osvětových i zábavných akcí. V neděli 15. května si v rámci sportovního dne budou moci zájemci zasportovat s handicapem a vyzkoušet si život na invalidním vozíku. „V úterý 17. května budou, v rámci Dne proti homofobii, v Praze kupříkladu vypuštěny Lampiony štěstí. Připojit se mohou i další města,“ dodává Tereza Mikšaniková.

V průběhu festivalu budou vyhlášeny i výsledky Mezinárodní soutěže animovaného filmu, do které se může přihlásit každý, kdo umí rozpohybovat obrázky. Pro rok 2011 je stanoveno téma Integrace LGBTIQ komunity do společnosti a naopak. Součástí programu bude opět i Bohoslužba v Evangelickém kostele Sv. Salvátora. Již tradičně bude v závěru festivalu vyhlášena osobnost, která se zasloužila o rozvoj LGBTIQ komunity.

Aktualizovaný program bude možné postupně nacházet na webových stránkách http://www.elnadruhou.cz. Podrobnější tiskové zprávy budou následovat před začátkem a v průběhu festivalu. Festival eLnadruhou volně navazuje na festivaly Apriles a Aprilfest. Celkově se jedná o 17. ročník festivalů pořádaných nejen pro lesbické ženy.

Tereza Mikšaniková, terka@elnadruhou.cz

Mediální servis:
Andrea Cerqueirová, alunda@seznam.cz


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/elnadruhou.cz/index.php:168 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/elnadruhou.cz/index.php on line 168