Hledání lásky jsem málem vzdala, ale pak jsem potkala svou současnou přítelkyni

Časté spory s tátou komplikovaly Marcelino dospívání. Nejistota střídala pocit bezpečí a naopak.     Volný čas trávila Marcela mimo domov. Vyrážela s přáteli na různé akce, koncerty nebo víkendové výlety. A jako každý hledala lásku. Ta ale nepřicházela. „Nikdo v mém srdci nedokázal zažehnout jiskru vášně,“ vrací se Marcela do doby svého dospívání. Vše se ale změnilo, když jí bylo šestadvacet. Při další rodinné krizi se v jejím životě objevila kamarádka, která měla podobné zážitky, a tak se rychle spřátelily.

Hledání lásky jsem málem vzdala, ale pak jsem potkala svou současnou přítelkyni

Začaly spolu trávit čas. Zpočátku si jen rozuměly a bavilo je být spolu. Pouto a prožitky však byly tak silné, že se zrodilo něco většího. Něco co přesahovalo hranice přátelství. Marcela se poprvé v životě bezhlavě a naplno zamilovala. Poprvé se cítila být ženou, krásná a kompletní.

Díky tomuto vztahu se Marcela naučila nejen milovat, ale také stát si před okolím za svým partnerstvím se ženou. „Přišla jsem o jednoho dlouholetého kamaráda, který moji orientaci nepřijal. Ostatní byli báječní. Převládal u nich názor, že důležité je mé štěstí a ne to, s kým ho prožívám“.

Marcelin první vztah trval dva roky a na jeho konec nevzpomíná ráda. „Rozchod byl bolestivý a dlouho jsem se z něj nemohla vzpamatovat,“ říká. Také proto její další vztahy trvaly maximálně měsíce a pak ustaly úplně. Marcela se zaměřila na jinou sféru svého života a to na kondici nejen fyzickou, ale i duševní. Neváhala navštívit psychologa, ale nebránila se ani různým alternativním směrům. Na meditace a pozitivní přístup k životu nedá dopustit dodnes.

„I přesto že toto období pro mne bylo velmi přínosné a zajímavé, tak jsem stále více pociťovala samotu a všechnu nově nabytou energii jsem chtěla s někým sdílet.“ říká přesvědčivě.

Na internetu si rozklikla seznamku, následoval rok hledání a dvě neúspěšné schůzky se dvěma dívkami. Pak ale přišlo pověstné třetí rande. „Neslibovala jsem si od něj vůbec nic a jak už to tak bývá, o to větší byla moje radost, když mi do života vstoupila velká láska a spokojenost,“ říká Marcela s úsměvem.

Schůzka se překulila do vztahu, který trvá už necelé tři roky. Marcela se se svou přítelkyní zasnoubila a plánují rodinu. Ničeho, co v minulosti prožila, nelituje a čas by vrátit nechtěla. Nadšeně a odhodlaně proto všem vzkazuje: „Nic se nemá vzdávat, ani kdyby situace vypadala úplně beznadějně! Nikdy nevíte, co vás čeká na třetím rande, natož zítra…“ 

 

Hledání lásky jsem málem vzdala, ale pak jsem potkala svou současnou přítelkyni