ADP: Buďte úspěšní a zůstaňte sami sebou!

PR článek

Jako manažeři v ADP šéfují týmům, které se na dálku starají o mzdy firmám po celém světě. Kromě toho si Soňa Kahánek Kročilová a Roman Bečka vybrali ještě další pracovní „misi“. Soňa má pod palcem interní programiWIN“, který pomáhá kolegyním rozvíjet kariéru nebo lépe sladit práci a péči o rodinu. Roman vede iniciativu „ADP Pride“, která se snaží o vzájemné propojení a pochopení mezi hetero a LGBTQ zaměstnanci.

adp1

↑ Soňa Kahánek KročilováRoman Bečka z ADP.

Proč myslíte, že je nutné tato témata vůbec v práci řešit a co to vlastně společnosti ADP přináší?

Roman: Nejprve bych vysvětlil zkratku LGBTQ, která souhrnně označuje lidi s minoritní sexuální orientací – tedy gaye, lesby, bisexuály, trans a queer osoby. Podle organizace Prague Pride až 70 % gayů a leseb neřeklo svému okolí, kdo opravdu jsou. Možná těm nejbližším ano, ale v práci ne. Přitom tam trávíme hodně času a bavíme se i o osobním životě, například s kým jedu na dovolenou nebo kde jsme trávili víkend. Není důvod, abychom se styděli přiznat, s kým a jak žijeme. Bohužel i v dnešní době stále platí, že někdy nevíme, jak se k sobě vzájemně chovat. Myslím si, že když budeme v práci všichni v pohodě, bude se nám lépe pracovat a celá společnost tím může jenom získat.

Soňa: Podle mne, muži a ženy mají mít v práci rovné příležitosti. V této oblasti ale panuje řada zažitých stereotypů. Například, že doma s dětmi má zůstat hlavně žena. Nebo že se ženami je to těžké, protože dříve nebo později otěhotní. To se snažíme pomocí iniciativy „iWIN“ v ADP změnit a vytvořit takové pracovní prostředí, které umožní ženám soustředit se na kariéru nebo najít rovnováhu mezi prací a péčí o rodinu. Naštěstí v ADP to jde, proto zde říkáme: „Be You. Be Great.“

adp2

↑ Soňa vede interní program iWIN, který ženám pomáhá rozvíjet se v kariéře.

O jakou změnu usilujete?

Roman: Chtěl bych, aby ADP dalo všem najevo, že u nás můžete být sami sebou a nikdo vás nebude diskriminovat, všichni mají stejná práva a stejnou podporu svého nadřízeného. Prostě, že můžete v ADP uspět.

Soňa: Že není nutné lidem vnucovat, jak by měli žít, že všichni máme volbu, zda se věnovat více práci nebo rodině. Chtěla bych také podpořit ženy, které chtějí stoupat na kariérním žebříčku. Právě v tom jim „iWIN“ může pomoci. Mohou za námi přijít, že mají tuto ambici a my je podpoříme, například prostřednictvím mentoringového programu nebo dalším osobním rozvojem.

Koho teď ADP hledá:

adp3

↑ Romanova iniciativa se jmenuje ADP Pride. Cílí na větší propojení mezi hetero a LGBTQ zaměstnanci.

Jakým způsobem chcete své kolegy zapojit?

Soňa: Když jsme program „iWIN“ plánovali, ptali jsme se kolegů (nejen žen), co by podle nich měl program obsahovat. Sešlo se nám 55 nápadů, ze kterých jsme vytvořili kalendář akcí. V průběhu roku se postupně věnujeme různým tématům profesního a osobního rozvoje, například formou mentoringu, networkingu a tématům rodičovství a životní rovnováhy. Náš program je určen nejen ženám, ale i mužům, prostě všem, kteří se chtějí zapojit a pomoci.

Roman: Program „ADP Pride“ spouštíme v březnu. Snažíme se jím oslovit všechny kolegy, abychom společně bourali tabu, předsudky a podpořili různorodost v rámci společnosti ADP.

adp4

↑ „Není nutné lidem vnucovat, jak by měli žít. Všichni máme volbu, zda se věnovat více práci nebo rodině,” říká Soňa.

Proč by čtenáře Jobs.cz mělo zajímat, že se ADP věnuje i těmto otázkám?

Soňa: Coby maminka malé školačky beru za obrovské plus, když zaměstnavatel nabízí přesně ten druh podpory, který jako rodič potřebuji a ocením, protože návrat z rodičovské, sladění rodiny a kariéry se dotýká všech rodičů.

Roman: Závazek ADP ke společenské odpovědnosti patří mezi naše základní hodnoty a je nedílnou součástí ADP. Snažíme se zlepšovat prostředí, v němž pracujeme a žijeme. Důkazem této dlouhodobé snahy je mnoho ocenění, která jsme v posledních letech získali a na to jsme hrdí.

Koho teď ADP hledá:

Co byste chtěli letos s pomocí vašich iniciativ dokázat?

Soňa: Jedním z nejzajímavějších benefitů pro naše zaměstnance v Plzni je dětská skupina, která se nachází ve stejné budově jako kanceláře ADP. V rámci „iWIN“ chceme totéž dokázat i v Praze. Vedle toho si přeji, abychom pomohli ženám na cestě v jejich kariéře.

Roman: Rád bych, aby lidi byli sami sebou a jako takové je bralo i jejich okolí. Ideální příležitostí vyzkoušet si to v praxi by mohla být naše účast na příštím průvodu Prague Pride.

(PR článek)

Podobné články

Zasedačka roku: soutěž, která hledá nejhezčí kanceláře

Kolik dostanu peněz, v jakém městě nebo městské části budu pracovat a jak to ve firmě vypadá. Tato tři kritéria lidé při hledání práce zvažují nejvíce. Můžete mít skvělý plat i kolegy, ale pokud se v kanceláři necítíte dobře a prostory se vám nelíbí, je to na nic. » 2 minuty čtení « ↑ Elnino parfums, jeden …

8 věcí, které vám pomohou chodit z práce dřív než teď

Minule jsme vám představili 7 tipů, jak odcházet brzy z kanceláře. Dnes je čas na druhou várku. Tak co, ještě pořád za sebou chcete vláčet nekonečné: nestíhááááám? » 2 minuty čtení « ↑ Co vidíte, když se ohlédnete za svým dnem? 1. Opusťte kancelář. Aspoň jednou denně Míchat práci a osobní život je podle psycholožky …

Reportáž: IT firma, kde mají hodně netradiční benefity

Míjíme o stěnu zaparkované koloběžky, obří akvárium i dětský koutek s houpacím koníkem. Také sleeping boxy, kde si zaměstnanci mohou přes den trochu odpočinout. V jednom ze dvou fotbálkových boxů zrovna hraje čtveřice kolegů. „Na Jobs.cz nás budete fotit? Ale jo, proč ne,“ smějí se, zatímco na ně míří objektiv. ↑ Zbyšek Němec, šéf vývoje v Kentico Software: …

Inspirace od uklízeček. Jak mít rád svou práci?

V moderním světě očekáváme, že za práci dostaneme něco víc než „jenom“ peníze. Myšlenka, že by nás mělo těšit to, co děláme, je pěkná. Zajímavé přitom je, že na konkrétní profesi až tolik nezáleží. Naplňovat vás může i to, že vytíráte v nemocnici. Spokojení uklízeči Profesorka z Yaleovy univerzity Amy Wrzesniewski zkoumala, co lidem přináší pocit smysluplnosti v práci. …