Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Je peklo být jiný, hlavně o Vánocích!


Je peklo být jiný, hlavně o Vánocích! (Zveřejněno: 13.12.2018)

Je peklo být jiný, hlavně o Vánocích.

 

 

Vánoce jsou emocionálně vypjaté období. Člověk musí vydržet několik dní s rodinou, přežít návštěvy příbuzenstva, bilancuje uplynulý rok a dává si předsevzetí, co vše v tom novém roce napraví. A když ještě k tomu musí před blízkými nebo třeba bývalými spolužáky držet v tajnosti svou odlišnou sexuální orientaci, je to úplné peklo. Proto i v době svátků zůstává v provozu online LGBT poradna Sbarvouven.cz.

 

 

Internetová poradna, kterou provozuje spolek Prague Pride, pomohla za necelé čtyři roky své existence již 2 700 klientům a klientkám. Většinou se jedná o mladé lidi, kteří potřebují podporu při hledání své vlastní identity, nebo se potýkají s odmítnutím ze strany rodiny či spolužáků. Poradnou dosud prošlo přes 60 000 soukromých zpráv, jejichž obsah by pisatelé mnohdy ani za nic nesvěřili nikomu známému. Nejvíce klientů pochází s Prahy a Středních Čech, dále z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Ale i v dalších částech republiky žijí bezradní teenageři, kteří si nemají s kým promluvit a možná ani nikoho teplého ve svém okolí neznají.

 

I když už asi máte coming out za sebou, jistě nikdy nezapomenete, jaké to bylo, když vaši rodiče ještě nic netušili. Stovky mladých lidí si nyní procházejí podobnou zkušeností. Pomozte jim coming out v klidu zvládnout. Až se budete rozmýšlet, kam pošlete svůj letošní vánoční dar, vzpomeňte si na poradnu Sbarvouven.cz. Příspěvek můžete poslat snadno a rychle přes Darujme.cz a můžete si vyžádat i potvrzení o daru.

 

Šťastné a veselé ze spolku Prague Pride!