Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Febiofest promítne působivé finské…


Febiofest promítne působivé finské… (Zveřejněno: 13.02.2014)

(iGirls.cz) Novinkou letošního 21. ročníku MFF Praha – Febiofest je preview projekce, která proběhne už 25. února od 19:00 v Cinestaru Anděl.



Diváci uvidí českou premiéru finského drogového dramatu 8-ball od režiséra Aku Louhimiese a navíc budou moct vyhrát v soutěži.

 

Aku LouhimiesDrama plné emocí s názvem 8-ball natočil jako svou novinku host minulého ročníku Febiofestu Aku Louhimies (Odhalený přístav ad.). Příběh ze současného Finska má ve svém středu mladou Pike (Jessica Grabowsky), čerstvě propuštěnou z vězení. Ta je pevně odhodlaná začít znova, starat se o své malé dítě a nenechat se dostihnout svou minulostí. Drogové podsvětí ale Pike začíná stahovat zpět. Jak se k případu postaví nesourodá dvojice policistů z drogového oddělení?

 

Skvěle obsazené drama 8-ball natočil v r. 2013 Aku Louhimies, který svoji předcházející tvorbu představil v rámci svojí pocty na loňském ročníku Febiofestu. Jeho snímek Odhalený přístav, mozaika příběhů ze současného Finska, se na podzim také objevil i v české kinodistribuci.

Preview projekci Febiofestu 25. února doprovodí také divácká soutěž, ve které budou 3 příchozí mít možnost vyhrát ve slosování pozvánky na slavnostní zahájení festivalu 20. března 2014 – na slavnostní promítání v Cinestaru Anděl i následnou gala recepci v Obecním domě pro dvě osoby.

 

O projekci:

 

25. února; 19:00, sál č. 4, Cinestar Anděl. Vstup je ZDARMA do vyčerpání kapacity sálu.

 

www.febiofest.cz

 




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
   …zatím žádné příspěvky