Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Německo má první vyoutovanou lesbu ve…


Německo má první vyoutovanou lesbu ve… (Zveřejněno: 03.01.2014)

(iGirls.cz) V minulé vládě se ke gay orientaci otevřeně hlásil ministr zahraničí, v nové vládě zasedne na post ministryně životního prostředí lesba.



V předchozí vládě premiérky Agely Merkelové byl na postu ministra zahraničních věcí od října 2009 Guido Westerwelle, který se otevřeně hlásil ke gay orientaci a ne zřídka se na veřejnosti objevoval v doprovodu svého partnera Michaela Mronze, sportovního manažera dostihové soutěže CHIO v Cáchách a bratra bývalého profesionálního tenisty Alexandera Mronze.

 

V současné nové vládě staronové premiérky Merkelové LGBT komunita bude mít opět zastoupení. Tentokrát poprvé v historii bude ve vládě veřejně přiznaná lesba - ministryně životního prostředí Barbara Hendricksová (62), která byla zvolena za stranu SPD (sociální demokraté). Ta v rozhovoru pro list Rheinische Post poznamenala, že Silvestra pravidelně tráví se svou životní partnerkou. Hendricksová jako politička má témata práv homosexuálů a ostatních sexuálních menšin dlouhodobě jako svoji prioritu.

 

Zajímavostí je, že například v čele vlády Lucemburska jsou hned 2 gayové - premiér Xavier Bettel a vicepremiér Etienne Schneider. Pro změnu lesbickou premiérku měl ostrovní Island - premiérkou byla poslední 4 roky Johanna Sigurdardottir. V Německu je pak známým zástupcem gay komunity dlouholetý berlínský primátor Klaus Wowereit.

 

Foto: Martin Rulsch, Wikimedia Commons




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
05.01.2014 18:56  
Ianua
Úžasný, Německo se topí v hnusu islámu a přistěhovalectví, ale ona si dá za prioritu tohle...
05.01.2014 18:55  
Ianua
"Hendricksová jako politička má témata práv homosexuálů a ostatních sexuálních menšin dlouhodobě jako svoji prioritu."