Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Výstava Homosexualita a umění 1800-2000…


Výstava Homosexualita a umění 1800-2000… (Zveřejněno: 22.02.2010)

V roce 2010 bude pokračovat výstava Homosexualita a umění 1800-2000! Už nyní autoři připravují její rozšíření, které souvisí s vysláním výstavy do okolních států, jako je Slovensko, Maďarsko, Polsko a Slovinsko.



Autoři připravují sadu nových panelů, které se budou zabývat konkrétními osobnostmi, tématy a zkušenostmi z českého, slovenského a středoevropského prostoru. „První část výstavy byla taková obecně informativní a nyní se pokusíme jít trochu do hloubky v tom, že ukážeme, že homosexuální zkušenost se týká i umění a dějin umění u nás a v nejbližším okolí“, vysvětluje hlavní kurátor výstavy Ladislav Zikmund-Lender.


Rozšířená výstava tak představí například proslulou galerii Jiřího Karáska ze Lvovic, který si nechal malovat spoře oděné atleticky stavěné mytologické mladíky, dotkne se maďarsko-slovenského krajináře Ladislava Mednyanského, ale na mušku si vezme i umění současné. Nebudou chybět ani speciální témata jako gay street art nebo queer postavy v seriálech.

 

V nové rozšířené podobě pod názvem HERE! QUEER! Se představí výstava v Domě světla v Praze od 12. dubna do 9. května 2010.


Kontakty:

 

Ladislav Zikmund
chief editor Obrazar.com

zikmund@obrazar.com

 

www.homosexualita.obrazar.com
www.obrazar.com