Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Festival queer kultury Jiný pohled…


Festival queer kultury Jiný pohled… (Zveřejněno: 26.03.2010)

Za necelý měsíc 17.4. se můžete těšit na první ročník alternativního (Les/Bi/Trans)komunitního festivalu queer kultury Jiný pohled/Queer Eye. Pražský "Experimentální prostor NOD" nabízí ideální podmínky pro všechny možné (a někdy i nemožné) činnosti, kterými chceme festival naplnit.



Představíme vizuální a hudební tvorbu českých i zahraničních umělkyň, které spojuje jak otevřené postavení mimo komerční proud, tak i potřeba tvůrčího vyjádření z minoritní perspektivy. Jiný pohled nabídne prostor k výměně a setkávání na pomezí žánrů, k objevování nových věcí a jiných možností. Nabídne i prostor k sebevyjádření, k uvolnění se i k úniku před všudypřítomným heteronormativním mainstreamem.

 

Zahřívací party festivalu proběhne v pátek 16.4.2010 v klubu Friends (Bartolomějská 11, Praha 1), kde vás, jak doufáme, rozvášní módní FREAK show a naši DJs. Hlavní festival pak začne v sobotu ve 14:00 v prostoru NoD (Roxy), Dlouhá 33, Praha 1. Po úvodních přednáškách o konceptu queer ve fotografii, v hudbě a ve filmu bude následovat tématická projekce krátkých filmů a vernisáž výstavy fotografií a obrazů nezávislých autorek. Současně poběží bubenický a taneční workshop a bude prostor i pro pohodové neformální povídání o všem, co vás napadne. Festival bude od 19:00 pokračovat taneční performancí, hudebními koncerty a završí jej celonoční party s Djs.

 

Jako hlavní host vystoupí vycházející hvězdy evropské alternativní scény Scream Club, které kombinují electro/punk/hiphop/rock a rap s břitkými feministicko-lesbickými texty. Spolupracují s mnoha ikonami hudebního světa - třeba Peaches nebo Gossip a vysloužily si i uznání od legendy divokého dívčiho rocku 80.-90.let Cyndi Lauper.

 

Dále vystoupí Reskata, Flavia Torga (BRA), Drag Addicts, Queer Dance. Vystavovat bude Matya Dio, Noa Nahari (IZR), Lucia Eggenhoffer (SK), Helen Vodrážková, Noa Nahari (IZR) a Markéta Garai. Hrát vám budou Djs Henriette, Deus ex Machina a RNBW. Aktuální informace o programu a účinkujících najdete na www.queerEye.cz

 

Festival se koná za 70% podpory Magistrátu Hlavního města Prahy a my pevně doufáme, že nás svou účastí podpoříte i vy.

 

Těšíme se na vás,
Tým festivalu Jiný pohled / Queer Eye

 

www.queerEye.cz
festival@queerEye.cz