Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Padla první klapka nového filmu…


Padla první klapka nového filmu… (Zveřejněno: 20.11.2010)

16. 11. v 9,00 padla první klapka nového filmu Czechmademan mladého režiséra Tomáše Řehořka. V pavilonu 34 psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích vznikly první scény v podání Jana Budaře a Pedji Bjelace.



V této lokaci zůstali filmaři ještě další dny. V Bohnicích se točily záběry jak z prostředí psychiatrické léčebny, kam se hlavní hrdina Jakub Vrána dostane, tak i z patologie a ze záchytky. Prostory psychiatrické léčebny poslouží zároveň i jako kulisy pro natočení scén z temné kobky tajného vězení kdesi v Číně.

 

První natáčecí dny byl Budařovým partnerem herec Pedja Bjelac. Po otci je Srb, po matce Chorvat. Nyní žije se svojí manželku a dcerami v Praze.
Nejvíce se o něm mluvilo v souvislosti s rolí Igora Karkarova ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. Čeští diváci ho ale znají i z Ro(c)ku podvraťáku, kde si zahrál roli „Chřestýše“. Předtím hrál například v seriálu Warriors, a ve filmech Děti duny, Karel II - Moc a vášeň, Satan přichází, Harrisonovy květy aj.

 

 

O víkendu filmaři změní lokaci a přestěhují se do Mladé Boleslavi, kde se tamní prostory promění v český kriminál druhé půlky devadesátých let, ve kterém si hlavní hrdina odseděl jeden rok.

 

Czechmademan je černá komedie založená na skutečném příběhu českého byznysmena, jemuž se podařilo zbohatnout v internetovém byznysu.

 

Role Jakuba Vrány dává velkou hereckou příležitost Janu Budařovi. Diváci uvidí Budaře v nečekané podobě, která v mnoha ohledech pozmění zažité představy diváků o jeho hereckém typu. Jak sám Budař říká… „měl by to být film, který všechny překvapí a v dobrém slova smyslu i ohromí." V sychravém podzimním počasí si Jan Budař na vlastní kůži vyzkoušel, jak „chutnají“ studené skotské střiky a jaký byl pobyt na socialistické záchytce a v blázinci a poté i v raně kapitalistickém kriminále. Díky roli se Budař musí naučit čínsky a hrát na tahací harmoniku. Že je pilným žákem, přesvědčil svým hudebním výkonem již třetí natáčecí den.

 

 

Režisér Řehořek snímek označuje jako kombinaci svižné černé komedie a dramatu. Czechmademan by se měl žánrem i zpracováním výrazně odlišovat od toho, co bylo na domácí scéně natočeno.

 

Inflagranti v bordelu

 

V jedné ze scén filmu se mj. objeví i trio INFLAGRANTI, které je už delší čas známé svou vynikající hrou na elektrické smyčcové nástroje. Tentokrát však členky Inflagranti nebudou hvězdami rockového pódia, ale nechají se „zlanařit“ pro jeden večírek v baru erotického podniku, kde filmový hrdina Jakub Vrána tráví poměrně dost času.

 

Film, jehož rozpočet dosáhne kolem 30 milionů korun, bude mít premiéru 27. 4. 2011.

 

Vedle Jana Budaře a Pejdi Bjelace se v dalších rolích objeví Kateřina Brožová, Martin Písařík, Jana Krausová, Milan Šteidler, Václav Marek, Ester Kočičková, Antonín Duchoslav, Norbert Lichý, Filip Švarc aj. Čínskou dívku Sharon hraje začínající herečka Veronika Hongová a dvě lesbické přítelkyně hlavního hrdiny dvojčata Dominika a Nikola Danosovy.