Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Richard Sacher: Jeho román Trojka je…


Richard Sacher: Jeho román Trojka je… (Zveřejněno: 26.10.2013)

Svérázný spisovatel se kvůli nové knize svlékl donaha. Svršky odhodili i jeho přátelé!



 
Zpívající spisovatel Richard Sacher se loni na jaře – po vydání svojí deváté knihy První láska – zařekl, že ta desátá musí být „pořádný masakr“. A taky že bude! Už v pondělí 4. listopadu se na pultech knihkupectví po celé ČR objeví jeho eroticko-psychologický román Trojka, který vydává nakladatelství Omega a který je – zcela právem – označován jako „nejodvážnější kniha roku“. V rá
mci příběhu tří mladých lidí je do detailu popsán nejen heterosexuální, ale také bisexuální a homosexuální pohlavní styk!

 

A o čem kniha pojednává? Ve třech se to lépe táhne! Tímto heslem se inspirují hlavní hrdinové eroticko-psychologického příběhu ze současnosti, který v žádném případě není určen konzervativním čtenářům... Osmadvacetiletý prodejce výpočetní techniky a zároveň víkendový diskžokej Robert zjistí, že mu v sexu s přítelkyní „něco“ chybí. Jeho partnerka však o žádných experimentech nechce ani slyšet, a tak se mladý muž rozhodne splnit si svůj erotický sen na vlastní pěst. Prostřednictvím internetu se – po několika nepříliš úspěšných pokusech o seznámení s podobně smýšlejícími lidmi – pozná se šestadvacetiletou zdravotní sestrou Lucií a čtyřiadvacetiletým policistou Pavlem, s nimiž opakovaně prožije sex ve třech. Ten však všechny zaujme natolik, že rázně ukončí ne zrovna ideální vztahy se svými dosavadními partnery a začnou spolu žít v jedné domácnosti. Po několika měsících si ovšem Robert, Pavel i Lucie postupně uvědomí, že se bezhlavě ujali řízení rychlíku, který nejsou schopni ovládat tak dobře, jak si naivně mysleli...

 

Autor svérázného a velmi čtivého dílka je známý svojí extravagancí a nespoutanou sexualitou, tudíž mu zvolené téma bylo velmi blízké. „Děj příběhu jsem proložil několika osobními zkušenostmi, nejen sexuálními. Některé jsou lehce zkreslené, jiné ani trochu. Každopádně se však nejedná o můj životopis – všechny postavy jsou imaginární, přestože k řadě událostí, které zažijí, skutečně došlo. Vydat tuto knihu v některé silně konzervativní zemi by znamenalo okamžité ukamenování mojí osoby. Počítám s tím, že nějaký ten kámen přiletí i u nás,“ prozradil Richard Sacher, jenž se – kvůli propagaci Trojky – neváhal vyfotit nahý v ateliéru pražského fotografa Petra Nuce.

 

„Rozhodl jsem se, že při příležitosti vydání této knihy zrealizuji i tematickou fotku. Byl to okamžitý nápad na poslední chvíli. Prostě jsem zavolal zpěvačce Petře Pojkarové alias Pojky a kamarádovi modelovi Radkovi Sklenářovi a poprosil je, jestli by se se mnou nevyfotili. No a takhle to dopadlo. Nehledejte však žádné souvislosti mezi knižními postavami a osobami na fotce. I když – co není, může být,“ zasmál se Richard, k jehož nejúspěšnějším knižním počinům patří životopisy skladatele Karla Svobody a spisovatelky Simony Monyové a také novela První láska – Věnováno Simoně Monyové. Kromě psaní Richard Sacher moderuje akce po celé republice, píše články do novin, vypracovává osobní horoskopy a – zejména na Slovensku – se prosadil jako zpěvák.

 

Více informací o knize Trojka najdete zde:


http://www.knihydobrovsky.cz/kalendar-richard-sacher-autogramiada-a-beseda-v-brne-na-jostove.html

 

Zde si můžete poslechnout známý song Jahody mražený v podání Richarda:
 

 

Foto – Nakladatelství Omega a Petr Nuc

 




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
   …zatím žádné příspěvky