Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Zemanova samozvaná vláda nezklamala -…


Zemanova samozvaná vláda nezklamala -… (Zveřejněno: 20.12.2013)

(iGirls.cz) Výzvu k dodržování lidských práv v Rusku podepsalo 23 z 28 členů EU, naše "vláda" v demisi podepsat odmítla.



Vláda v čele s premiérem Rusnokem (jmenovaná Milošem Zemanem, bez opory ve volebním výsledku a bez důvěry parlamentu) odmítla podepsat finskou výzvu k dodržování lidských práv (včetně práv LGBT osob) v souvislosti s olympiádou v Soči. A to i přes vstřícné stanovisko k podpisu ze strany současného ministra zahraničí Jana Kohouta.

 

Premiér Jiří Rusnok k celému případu pro server Česká pozice zaujal toto stanovisko: "Poměrně dlouze jsme o tom na vládě diskutovali a shodli se, že nebudeme míchat politiku a sport. Kdykoli se politika pletla do sportu, bylo to špatně. Sportovci mají olympijskou chartu a ta stačí."

 

V rámci EU jsme se tak zařadili mezi pětici "exotických států", které tuto výzvu nepodpořily. Řecko, Rumunsko, Litva a Lotyšsko - to jsou naši "partneři". Nicméně postoj naší politické elity vázané na hradního pána není překvapivý, on sám se netají proruským postojem a jistě v Soči rád s presidentem Putinem při družném rozhovoru popije tradiční místní nápoje. Bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg postoj Rusnokova kabinetu komentoval slovy: "Je to závažné pochybení naší zahraniční politiky. Je vidět, že vláda přistupuje k Rusku ve velmi hlubokém předklonu."

 

Nezbývá než doufat, že brzy vznikne vláda nová - již legitimní, postavená na výsledku voleb, a tedy vůli obyvatel ČR. A že tato vláda bude zastávat v oblasti lidských práv postoje zodpovědnější.

 

Stanovisko Amnesty International a celý text výzvy, kterou Rusnokova parta odmítla podepsat najdete zde...

 


Zdroj: Facebook Amnesty International CZ




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
05.01.2014 18:52  
Ianua
Vy jste úplně mimo, jediný, co dokážete vidět, jsou ty vaše "lgbt práva" a nic jinýho. Zeman má pravdu - není důvod míchat politiku se sportem. A když se můžete tak posrat ze Schwarzenberga, víte o tom, že se např. účastní konferencí Bilderberg? On je daleko větší ryba než vy si myslíte a vaše "práva" jsou mu úplně ukradený. On a jemu podobní, všichni tihle průkopníci pseudodemokracie, globalizace a multikulturalismu (to nejhorší, co může existovat!!) mají v zájmu jen jedno - NWO. Ale co se snažím, zaslepenci jako vy dokáží vidět svět jen skrz to, s kým kdo píchá.