Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Hřešíš? Kup si odpustek a přispěj na…


Hřešíš? Kup si odpustek a přispěj na… (Zveřejněno: 22.04.2014)

(iGirls.cz) Online kampaň nazvanou Odpustkomat spustil o uplynulém víkendu spolek Prague Pride zaměřený na osvětu a podporu práv gayů, leseb, bisexuálních a transgender osob.



Cílem fundraisingové kampaně je získat finanční prostředky na organizaci LGBT festivalu Prague Pride, který se v Praze uskuteční v měsíci srpnu. Odpustkomat využívá věky prověřenou fundraisingovou strategii prodeje odpustků, jež v minulosti dokázala přinést vysoké výnosy.

 

Prague Pride se při přípravě webu www.odpustkomat.cz inspirovala postojem homofobní části české společnosti, která počínání či samotnou existenci LGBT osob považuje za hříšné. „Jsme přesvědčeni, že LGBT komunitu Odpustkomat dobře pobaví. Hříchy jsme ale zvolili tak, abychom oslovili i heterosexuální část populace,“ řekl předseda Prague Pride Czeslaw Walek.

 

Být LGBT samozřejmě žádný hřích není, proto obsahuje Odpustkomat různé bizarní položky jako Ještě pořád bydlím matkou, Letos jsem si koupil teprve patery boty, Ohrožuji tradiční rodinu apod. Hříchy si lze naklikat v teple domova a výslednou částku zaplatit kartou online. Vyrozumění o odpustku podepsané předsedou Prague Pride je okamžitě po platbě připraveno ke stažení. Jediný hřích, který nelze vykoupit odpustkem, je praktikování nechráněného sexu. U této položky Odpustkomat místo finanční částky nabízí proklik na www.hiv-testovani.cz.

 

Web Odpustkomatu připravilo studio pro vývoj webových a mobilních aplikací Pink Future.

 

„Věříme, že se nám prostřednictvím Odpustkomatu podaří upozornit na přetrvávající homofobii v některých skupinách české společnosti a zároveň pobavit tolerantní spoluobčany a spoluobčanky a získat jejich podporu pro nadcházející Prague Pride, “ uvedl Czeslaw Walek.

 

Čtvrtý ročník LGBT festivalu Prague Pride se v Praze uskuteční od 11. do 17. srpna a stejně jako v předchozích letech nabídne řadu kulturních, společenských i sportovních akcí. Festival tradičně vyvrcholí sobotním průvodem Prahou, jehož se vloni zúčastnilo zhruba 20 000 lidí.

 

Více informací najdete na www.praguepride.com, www.odpustkomat.cz