Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Barack Obama vyhlásil červen jako …


Barack Obama vyhlásil červen jako … (Zveřejněno: 01.06.2014)

(iGirls.cz) Prezident USA je známý svojí podporou LGBT komunity - nyní to opět potvrdil.



Americký prezident se k tomuto kroku rozhodl u příležitosti 45. výročí tzv. "Stonewallských nepokojů" (vzbouření gay komunity v New Yorku proti policejní šikaně v červnu 1969). Vyhlášením "LGBT Pride Month" bere jako vyjádření úcty a připomenutí těchto událostí.

 

Ve svém prohlášení mimo jiné Barack Obama vyzývá občany Spojených států, aby se snažili odstranit předsudky všude tam, kde ještě existují a naopak oslavovali velkou rozmanitost amerického lidu. Připomněl, že postupně dochází v jednotlivých státech unie k pokroku v oblasti jak legislativní, tak i z hlediska nálad ve společnosti, úcty, respektu a rovnoprávnosti LGBT osob. V průběhu "LGBT Pride Month" by dle jeho slov měli všichni oslavovat vítězství, která potvrdila svobodu a spravedlnost. Avšak tato již dosažená vítězství zavazují k dokončení práce, která ještě zbývá.

 

Barack Obama dále v prohlášení nezapomněl připomenout, že je na světě stále ještě mnoho zemí, ve kterých LGBT osoby čelí pronásledování, zatýkání, věznění, či dokonce popravám, což je podle něj nepřijatelné. Spojené státy dle jeho slov vyzývají všechny světové národy k obraně lidských práv LGBT osob.

 

Celý text prohlášení Baracka Obamy naleznete zde...




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
   …zatím žádné příspěvky