Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Mezipatra zpestří Prague Pride čtyřmi…


Mezipatra zpestří Prague Pride čtyřmi… (Zveřejněno: 07.08.2014)

(Mezipatra.cz) Queer filmový festival Mezipatra se po roce vrací na Prague Pride, aby akci obohatil filmovým programem pod širým nebem.



• Projekce čtyř nových filmů s queer tématikou. Tři v české premiéře. Drama Neznámý od jezera získalo na festivalu v Cannes cenu Un Certain Regard.


• Promítat se bude venku v kulturním centru Containall na Malé Straně od pondělí 11. srpna do čtvrtka 14. srpna. Začátek je ve 20.30 hodin a vstupné je zdarma.


• Akci s názvem Identita ve městě doplní tři svačiny s diskuzí, které proběhnou před filmy od 17.30 hodin. Přijdou filmoví kritici, bloggerky i vítězové gay soutěží krásy.

 

Ještě před listopadovým 15. ročníkem Mezipater si diváci zdarma užijí čtyři špičkové filmy s queer tematikou, přičemž tři z nich budou v Čechách uvedeny premiérově! Speciální program Mezipater s názvem Mezipatra – Identita ve městě začne v pondělí 11. srpna a v malostranském kulturním centru Containall potrvá do čtvrtka 14. srpna.

 

Nepůjde však jen o filmy – návštěvníci budou moci před projekcemi diskutovat na vážná i nevážná téma a pochutnat si při tom na specialitách mezipaterních kuchařů a kuchařek.

 

„Loni se naše akce Identita ve městě na Prague Pride setkala s velkým zájmem. Každý den jsme v kině pod hvězdami přivítali stovky lidí, a návštěvníkům Prague Pride tak zajistili večerní program. Jsme proto rádi, že se můžeme vrátit i letos. V Containallu bude lidem dobře, připravili jsme pro ně totiž dvě ze tří nejlepších věcí na světě: jídlo a filmy,“ láká ředitel Mezipater Aleš Rumpel.

 

Venkovní projekce začnou vždy ve 20.30 hodin. Pondělí bude patřit německému hitu Můj svět je disco, který v rytmu osmdesátkových melodií vypráví příběh jednoho dospívání. V úterý uvidíme lovestory Šťastný konec?!, ve které studentka Lucca potká nespoutanou rockerku Valerii, a na středu je připravena transgender romantická komedie Jak kluk potkal holku. Ve čtvrtek promítneme film Neznámý od jezera, který vzbudil poprask množstvím odvážných sexuálních scén a hlavně získal ceny Un Certain Regard a Queer Palm na loňském festivalu v Cannes.

 

Diskuze s inspirativními hosty začnou vždy v 17.30 hodin. V úterý budou debatovat filmoví recenzenti František Fuka (fffilm.name) a Petr Cífka (moviezone.cz) na téma filmových Guilty Pleasures, ve středu předvedeme své (Ne)šikovné ruce, protože nás do fenoménu do-it-yourself zasvětí bloggerky z Minty Finty. Čtvrtek bude krásný. Přijdou totiž vítězové gay soutěží krásy i s organizátorem Tonym Čejkou, aby nám osvětlili, co tyto akce hledají a oslavují. Představí se Gay roku, těší mě?

 

15. ročník Queer filmového festivalu Mezipatra proběhne od 6. do 13. listopadu v Praze a od 15. do 22. listopadu v Brně. Více informací na www.mezipatra.cz